Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Londýn a jeho nejvyšší bod na zemi

Michal Zhor 2

Nejvyšší body měst sbírám při pracovních cestách nebo při cestě na letiště odkud odlétám za očistou duše a relaxem těla (občas se v cílové destinaci fyzicky zlikviduji, ale lepší než chcípat v kanclu na židli s kolečky).

Nejvyšší bod vnitřního Londýna (hrabství City of London) jsem navštívil při přestupu směrem na ostrov Svaté Lucie. Na internetu jsem dohledal lokaci, kde by se měl tento velevrchol nalézat a jen si vše ověřil z několika zdrojů. Nejvyšší bod se nachází na ulici High Holborn, dosahuje do výšky 22 m n. m., ale dohledat si ho musíte sami. Já jsem využil rad a fotek, které na internet vystavily dvě horalky, které místo zdolali v roce 2022. Nalezl jsem nejvyšší bod dle jejich fotek, využil své pocity při sledování sklonu silnice, ale nepršelo a tak jsem nemohl sledovat odtok vody ze silnic a mít 100% jistotu. Dle mne se nejvyšší bod nachází pár metrů ve vedlejší ulici Red Lion Street, která je kolmá na High Holborn a top bod můžete sledovat z okna hospody The Old Red Lion. Zdolání jsem oslavil, dobrý pocit se dostavil.

Stránky horalek, které zdolávají nejvyšší kopce anglických hrabství zde: https://www.anglicketoulky.co.uk/kopec-c-7-high-holborn-nejvyssi-kopec-v-city-of-london-22-m/

High Holborn – 22 m n. m. (GPS: 51°31.09404’N, 0°6.99568’W)

  1. Ahoj a díky za sdílení našeho webu. Krásné cestování přejou horalky z Anglie 🙂

    • Michal Zhor Michal Zhor

      Usnadnily jste mi londýnské tápání. Máte hezký blog a psa. Radost a zdraví přeji všem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *