Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Předsilvestr v Bílých Karpatech

Michal Zhor 0

Před 1,5 rokem jsme si zažili krátký, ale velmi hezký sraz na Velké Javořině. Pamatuji si na neskutečné vedro, vybavuji si motýle sedící na hovnech, vytáčení klíšťat a hraniční pití piva CZ/SK produkce.

Tento rok se nám setkat v teplých dnech roku nepodařilo, Sněžka mne před koncem roku nelákala (počasí bude dobré a kopec přecpán lidmi) a tak jsem vyhlásil sraz na CZ-SK čáře. Vlakem jsme vyjeli za tmy a dopoledne naše smíšené družstvo zdolalo kopce Hradisko, Šibenický vrch, Kašpariskův vrch, Durda a Velká Javořina. Výstup jsme oslavili „na stojáka“ u Holubyho chaty, slunce začalo zapadat a my jsme se rozhodli také zapadnout do tepla, pod střechu ….. penzionu U Černého potoka (Vápenky). Zde jsem již mohl dívkám oznámit, že Jaro zo Slovenska nepřijede a tuto zimu nás nepřekvapí jaro a bohužel ani Jaro. Informaci, že nám bude chybět jsem obdržel ještě ve vlaku, ale nemohl jsem tuto špatnou novinku pustit před výstupem neb bych rozložil morálku. Na ubytku krásně teplo, grog, plzeňské pivo, pochoutky značky CDD (Co Dům Dal) a moudré debaty. Spánek nám navrátil ztracené síly a v 6:57 naše skupina již nastupoval do autobusu. Z Velké nad Veličkou jsme si dali výšlap na poslední vrchol výletu, kopec Háj a já jsem si tak zdolal poslední kopec Bílých Karpat z výzvy vrcholovka.cz Nejhory Jižní Moravy. Pivovar Velický Bombarďák měl zavřeno a tak jsme si cestou na vlak našli místní klubovnu tělovýchovné jednoty. Já si po včerejším českém pivu (Plzeň) dal poloslovenské pivo (Zlatý Bažant …… bohužel vařen v Čechách) a společně jsme vystoupali do posledního svahu – na vlakovou zastávku VnV.

Bylo veselo, počasí se podařilo a všem účastníkům velká 1 s hvězdou.

Hradisko – 636 m. n. m. (GPS: 48.8548522N, 17.5608722E)

Čupec – 819 m n. m. (GPS: 48.8468706N, 17.6204731E)

Velká Javořina – 970 m n. m. (GPS: 48.8579378N, 17.6759408E)

Háj – 573 m n. m. (48.8907942N, 17.5507017E)

Konec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *